2011-11: Gouwe Handjes

Het toneelstuk “Gouwe handjes” zegt je niets ? Met dit pareltje won Haye van der Heyden in Nederland de fameuze Visser-Neerlandiaprijs. Het is een kunstwerkje van gevatte, humoristische dialogen rond de centrale figuur Louis, een weduwnaar van een kleine zeventig jaar.

Het stuk werd speciaal geschreven voor de gekende Nederlandse acteur Johnny Kraaijkamp.

Je kan meeleven met vijf vrouwen rond Louis, een fijnzinnig en humoristisch persoon, rijk en aantrekkelijk voor menig vrouwspersoon.

Je kan je ergeren aan de “geïnteresseerde” bezorgdheid van de dochter Alice, die haar vader graag ziet maar hem wil sturen binnen de grenzen van de welvoeglijkheid.

Je kan grinniken bij de verstolen verliefdheid van Charlotte, de schoonzuster die diep gekwetst, als tweedehands door het leven gaat.

Je kan glimlachen bij het haast militaire vertoon van de kuisvrouw Suzanne met haar onmogelijke droom.

Je kan genieten van Claire, een call-girl met opvoeding, met elegantie, met een sexy uitstraling en die de liefde, niet zonder gevoel, in zakelijke perspectieven ziet. Je kan meeleven met de geest van Emma, de vrouw van zijn leven, die hij op handen droeg en waarmee hij het ideale koppel vormt.

Vijf boeiende vrouwen rond één guitige man, vijf boeiende levens en één toneelstuk om van te snoepen … een toneelstuk vol humor, gevatte discussies over mogelijke en onmogelijke onderwerpen.

Een toneel met een totaal onverwacht slot.

Spelers : André Van Langenhoven, Marleen Bollaerts, Lore Verbeeck, Tessa Verstreken, Carmen Verstreken en Irene Liebens

Medewerkers : Luc Mafrans, Mick Kamers, Els Ruyters, Bart Van Horebeek, Henri Van Horebeek, Marleen Noppen, Karla Hoydonckx, Rommeke Van Roelen, Marianne Coekaerts, Margriet Celis, Paula Lemmens, Elke De Prins, Tessa Verstreken, Carl Reynders en Gaston Celis

Auteur : Haye Van der Heyden

Regie : Herman Van Gucht

Speeldata : november 2011